Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Merele verzi, cocktail de minerale şi vitamine

ro

30 Apr, 2017 00:00 4606 Marime text


Merele verzi sunt o sursă importantă de proteine, vitamine, minerale și fibre, şi, în plus, combat problemele digestive, scad nivelul colesterolului rău, reglează nivelul glucozei și stimulează secreţia hormonilor tiroidieni.

Cel mai indicat e să consumați merele pe stomacul gol, conform csid.rom având în vedere că un măr verde mâncat dimineaţa ne trezeşte mai eficient decât o cafea.

Dacă mâncați mere verzi pe stomacul gol veți slăbi mai ușor deoarece au un conținut scăzut de calorii (aproximativ 80 la măr) și fibrele mențin senzația de sațietate. Este indicat să mâncați un măr verde imediat ce v-ați trezit pentru a stimula metabolismul. În plus, vă veți umple stomacul și veți mânca mai puțin pe parcursul zilei.

Un măr verde pe stomacul gol poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este foarte important pentru diabetici sau pentru persoanele care au un risc crescu de diabet. În timpul somnului metabolismul lucrează și pancreasul pot avea probleme în reglarea nivelului de glucozaă. Cum merele verzi sunt bogate iîn fibre solubile, e indicat să fie consumate pe stomacul gol deoarece întârzie absorbția de zahăr în intestin și acest efect durează toată ziua.

Mâncând mere verzi, facem un masaj eficient al gingiilor, dar mai ales curăţăm dinţii şi le redăm culoarea albă. Merele verzi curăţă şi tartrul, prin acizii pe care îi conţin. Ajută şi la prevenirea cariilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii