Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mămăliga, un aliment banal, dar cu beneficii surprinzătoare

ro

28 Dec, 2016 00:00 2765 Marime text
Mămăliga, un aliment tradiţional românesc cu puternice efecte detoxifiante, uşurează efortul ficatului de neutralizare a substanţelor toxice, reducând considerabil riscul de insuficienţe şi ciroze hepatice. Consumul de mămăligă scade riscul de disfuncţii tiroidiene, reglează concentraţia de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor.
 
Mămăliga are mai puţine calorii faţă de pâine şi este recomandată obezilor, deoarece oferă o senzaţie de saţietate rapidă. Mămăliga caldă întinsă peste zonele rinichilor tratează colicile renale şi nefritele, iar dacă e aplicată pe zona inferioară a abdomenului, devine remediu rapid pentru anexite şi cistite.
 
Gastrita hiperacidă şi ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă, mălaiul având, pe lîngă efectul de reducere a acidităţii, şi o acţiune uşor calmantă. Pentru durerile în gât, se bea seara, înainte de culcare, un terci, ca o mămăligă subţire, în care se pune o bucăţică de unt. Cataplasma cu mămăligă caldă este bună şi în bronşite, gripă, tuse cronică.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii