Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Longevitatea, la îndemâna noastră Cei mai sănătoşi oameni de pe planetă ne dezvăluie secretele lor (2)

ro

14 Jun, 2015 09:40 902 Marime text
În lumea asta, vă spuneam, există cinci Zone Albastre unde oamenii trăiesc mai mult decât restul, foarte mulți depășind vârsta de 100 de ani. Într-o ediţie anterioară, v-am dezvăluit o parte dintre secretele ce i-au ajutat pe oamenii din aceste zone să aibă o durată de viață atât de mare. Astăzi, vă prezentăm partea a doua a listei cu ingrediente ce îi ajută pe anumiţi oameni să trăiască mult.

Ei bine, primul secret de astăzi este legat de zahăr. Locuitorii din zonele amintite consumă aproximativ o cincime din zahărul consumat în mod obișnuit. Cei care au vârste de peste o sută de ani consumă miere și mănâncă ocazional desert, cu prilejul anumitor sărbători. Ei spun că prăjiturile, bomboanele sau produsele de patiserie trebuie consumate doar de câteva ori în cursul unei săptămâni. Și neapărat trebuie evitate dulciurile care au în componență îndulcitori.

Locuitorii din zonele albastre consumă în medie doi pumni de nuci zilnic. Un studiu recent realizat la Universitatea Harvard, desfășurat pe parcursul a aproape 30 de ani, a scos în evidență faptul că cei care consumă nuci au o rată a mortalității mai redusă cu 20% decât cei care nu le consumă deloc și de asemenea un nivel redus de colesterol „nociv” (LDL) din sânge. Ei spun că trebuie evitate produsele din magazin care conțin o listă lungă de ingrediente în compoziția lor.

Oamenii de acolo recomandă consumul a șapte pahare de apă zilnic. Este drept că anumite studii arătată că hidratarea reduce riscul formării cheagurilor de sânge. Locuitorii din zonele amintite consumă în medie 1-3 pahare de vin roșu pe zi. Vinul ajută organismul să absoarbă antioxidanții și este bun pentru sănătate. Un pahar de vin la finalul zilei reduce stresul, un lucru bun pentru sănătate în general.
Ceaiul verde, pe care ei îl consumă din plin, reduce riscul bolilor de inimă și al mai multor forme de cancer. Locuitorii din Okinawa beau mult ceai verde, iar din cei Ikaria beau ceai de rozmarin, salvie sălbatică și păpădie, toate aceste plante având proprietăți antiinflamatorii.

Locuitorii din Peninsula Nicoya și din insulele Sardinia și Ikaria beau însemnate cantități de cafea. Cercetările recente au asociat consumul de cafea cu reducerea riscului producerii demenței și a maladiei Parkinson.

Cei care sunt îngrijorați de asigurarea unei cantități optime de proteine dintr-o dietă bazată pe plante trebuie să știe că secretul oamenilor din cele cinci zone constă în asocierea legumelor, cerealelor, nucilor și vegetalelor care oferă aminoacizi esențiali pe care organismul nu și-i poate asigura.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii