Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lăptişorul de matcă, un superaliment pentru cei care îl folosesc

ro

22 Sep, 2016 00:00 1707 Marime text
Lăptişorul de matcă, o substanţă lăptoasă, pe care o secretă glandele albinelor, s-a constatat că împiedică dezvoltarea cancerului şi stimulează imunitatea. Nutriţioniştii recomandă terapia cu lăptişor de matcă pentru refacerea organismului după eforturi intense. De menţionat că în compoziţia sa se regăsesc până la 20 de aminoacizi, importanţi în sinteza proteinelor.
 
Lăptişorul de matcă conţine şi acid 10 HDA, substanţă activă cu efect antibacterian, antifungic şi antiviral, care îl recomandă drept un superaliment. De asemenea, este bogat în complexul de vitamine B, mai conţine şi un număr ridicat de săruri minerale, potasiu, calciu, fier, siliciu, magneziu, fosfor, glucide şi enzime.
 
Datorită proprietăţilor sale, contribuie la buna funcţionare a sistemului cardiovascular, îmbunătăţeşte memoria, creşte activitatea cerebrală, tratează eficient acneea şi alte probleme dermatologice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii