Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laptele de capră, multiple beneficii pentru un organism sănătos

ro

15 Jun, 2014 20:01 1921 Marime text
Laptele de capră este cel mai apropiat, din punct de vedere al compoziţiei, de laptele matern şi conţine vitaminele A, B1, B2 şi C, precum şi proteine, aminoacizi esenţiali, acizi graşi şi minerale, cum ar fi calciu, seleniu, potasiu, fosfor şi magneziu.
Laptele de capră previne anemia şi demineralizarea osoasă, creşte imunitatea organismului, înlătură starea de oboseală, menţine tensiunea arterială în limite normale şi previne îmbătrânirea.
Persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză pot consuma lapte de capră, deoarece conţine până la 35% acizi graşi, ceea ce îl face mai nutritiv şi mai sănătos decât laptele de vacă. De asemenea, laptele de capră neutralizează acizii şi toxinele din corp, protejează celulele colonului şi împiedică apariţia cancerului, previne măcinarea oaselor, durerile de cap şi migrenele.
Laptele de capră se digeră foarte uşor, în consecinţă, reprezintă un aliment perfect pentru persoanele în vârstă, pentru cei care au probleme cu digestia, care urmează un regim alimentar strict şi pentru copii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii