Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ce ne ajută consumul de pere

ro

09 Sep, 2016 00:00 1858 Marime text
Perele au un conţinut bogat de apă şi multe proprietăţi nutriţionale, reprezentând o sursă importantă de vitamine şi minerale. Perele conţin între 10 şi 12% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C. Coaja perelor conţine mult mai mulţi fitonutrienţi decât miezul, inclusiv betacaroten, luteină şi zeoxantină.
 
Consumul de pere poate stopa daunele oxidative provocate de radicalii liberi, întărind astfel sistemul imunitar. Totodată, ajută la controlul diabetului şi protejează inima. Perele reduc şi presiunea arterială şi stimulează funcţionarea rinichilor, determinând eliminarea toxinelor din organism. Datorită proprietăţilor diuretice, aceste fructe sunt recomandate persoanelor care suferă de retenţie de lichide. Consumul de pere stimulează secreţia de sucuri gastrice şi purifică atât ficatul, cât şi pancreasul de substanţele nocive, fiind recomandate în cazurile de diaree, gastrită sau ulcer. Tot aceste fructe sunt indicate persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, colesterol ridicat, constipaţie cronică, anemie, retenţie de lichide.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii