Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Karela întăreşte imunitatea şi previne apariţia infecţiilor

ro

07 May, 2015 09:31 1820 Marime text
Karela, originară din Asia, răspândită apoi în Africa şi Caraibe pentru fructul său comestibil care este unul dintre cele mai amare fructe, reprezintă un remediu eficient în tratarea diabetului şi păstrarea sub control a acestei boli. Karela are capacitatea de a regulariza nivelul zahărului în sânge prin producerea în mod natural a unei polypeptide similare insulinei din organismul uman.
 
Fructul acestei plante are multiple proprietăţi printre care antivomitive, purgative, purificatorii, antiinfecţioase. Gustul amar al plantei ajută la purificarea sângelui şi la normalizarea nivelului glucozei, pe care o menţine la un nivel optim. Karela contribuie şi la metabolizarea carbohidraţilor, ajută la transformarea grăsimii aflate în plus în carbohidraţi atunci când organismul are nevoie de energie suplimentară.
 
Karela, de asemenea, întăreşte imunitatea şi previne apariţia infecţiilor. Este un remediu util şi în caz de artrită reumatoidă, gută, infecţii ale ficatului, ale plămânilor şi pielii. Totodată, accelerează videcarea rănilor, previne şi vindecă acneea, eczemele şi psorizisul. Pe de altă parte, karela stimulează apetitul, îmbunătăţeşte digestia şi elimină toxinele din corp. În plus, acest fruct este util pentru tulburările menstruale şi ajută la controlarea presiunii sângelui. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii