Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţie de 400.000 de dolari Centrul Clinic de Excelenţă al Fundaţiei „Baylor Marea Neagră“, modernizat

ro

15 Jun, 2016 00:00 4040 Marime text
 

Fundaţia „Baylor Marea Neagră“, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi cu Primăria municipiului Constanţa, a finalizat  lucrările de extindere şi modernizare a Centrului Clinic de Excelenţă. Investiţia a ajuns la 400.000 de dolari.
 
La 15 ani de la inaugurare, Centrul Clinic de Excelenţă îşi primeşte pacienţii într-un spaţiu modern, curat şi utilat, un model pentru sistemul românesc de îngrijire medicală. Sediul în care funcţionează Fundaţia „Baylor Marea Neagră“ şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase are un etaj nou, spaţii renovate şi oferă beneficiarilor servicii diversificate.
 
„Deschisă în 2001 pentru aproximativ 500 de copii cu HIV/SIDA, această clinică a fost un spaţiu modern şi potrivit nevoilor acelor timpuri. Maturizarea pacienţilor şi extinderea serviciilor către cei infectaţi, indiferent de vârstă, au fost momente importante de creştere. În plus, centrul a început să ofere servicii pentru hepatitele virale, ceea ce înseamnă că alte 1.500 de persoane au început să ne treacă pragul în fiecare an. Centrul devenise pur şi simplu neîncăpător. Înălţarea clinicii cu încă un etaj şi renovarea spaţiilor existente reprezintă o nouă materializare a angajamentului pe care profesorul Mark Kline, preşedintele BIPAI (n.r. Baylor International Pediatric AIDS Initiative), l-a făcut în urmă cu 20 de ani oraşului nostru: acela de a oferi pacienţilor români, la ei acasă, servicii cât mai apropiate de cele pe care le-ar primi la Houston“, a declarat Ana-Maria Schweitzer, director executiv al Fundaţiei „Baylor Marea Neagră“.
 
Centrul Clinic de Excelenţă nu a fost doar modernizat, ci şi reorganizat. Astfel, parterul va fi destinat pacienţilor cu HIV, care vor primi servicii medicale. Etajul I va fi destinat în exclusivitate persoanelor care vor veni să-şi facă teste de HIV şi hepatită. „Suntem mulţumiţi că 50.000 de constănţeni au apelat la serviciile noastre. Peste 45% dintre persoanele care au apelat la serviciile noastre au venit din proprie iniţiativă, deoarece sunt preocupaţi de sănătatea lor“, a mai spus Ana-Maria Schweitzer.

Despre „Baylor România“

Centrul de Excelenţă Clinică HIV sau Centrul de Copii Româno-American a fost deschis în data de 6 aprilie 2001, iar Fundaţia „Baylor Marea Neagră“ a fost organizată juridic în anul 2004. Centrul de Excelenţă a fost înfiinţat de dr. Mark Kline, din dorinţa de a-i ajuta pe copiii infectaţi cu HIV pe care i-a întâlnit în prima sa vizită în România la sfârşitul anilor '90.
 
Centrul a devenit cea mai mare clinică pediatrică pentru îngrijirea şi tratarea infecţiei cu HIV din Europa. „Baylor România“ face parte dintr-o reţea de centre ce au cartierul general în Houston, Texas, la Colegiul de Medicină „Baylor“ şi la Spitalul Pediatric Texas. Reţeaua include 13 ţări din Africa, America de Nord şi Europa de Est în care BIPAI lucrează pentru creşterea accesului la servicii centrate pe familie.
 
În prezent, Fundaţia „Baylor“ are o misiune extinsă în domeniul prevenirii, tratării şi îngrijirii bolilor infecţioase. Baylor îşi desfăşoară activitatea la Centrul de Excelenţă din Constanţa, susţine trei centre de testare şi consiliere rapidă în regiunea Dobrogea (primele din ţară), un laborator mobil pentru testare şi un complex rezidenţial pentru tineri vulnerabili.
 
Fundaţia „Baylor Marea Neagră“ încearcă să micşoreze impactul bolilor infecţioase cum sunt infecţia cu HIV, hepatitele virale, tuberculoza şi bolile cu transmitere sexuală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii