Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Importanţa vitaminei D în tratarea unor boli

ro

20 Jun, 2014 18:46 1354 Marime text
Vitamina D este cunoscută pentru rolul său de a ajuta organismul să absoarbă calciul, atât de necesar pentru menţinerea sănătăţii oaselor şi a unui nivel normal de calciu în sânge.
Vitamina D reglează tensiunea arterială, reduce stresul, ridurile şi spasmele musculare, elimină infecţiile din corp şi îmbunătăţeşte starea de sănătate a pielii. De asemenea, previne rahitismul, o boală răspândită în rândul copiilor, şi osteomalacia, răspândită în rândul adulţilor, care slăbesc sistemul osos şi fac oasele mai fragile.
În cazul persoanelor care suferă de diabet, vitamina D ajută la secreţia de insulină, iar în cazul celor depresive, combate tulburările afective ale sistemului nervos. Totodată, vitamina D contribuie, în mod benefic, la tratarea mai multor boli, precum cancerul, prin controlul asupra înmulţirii necontrolate a celulelor canceroase, hipocalcemia, prin prevenirea depunerilor anormale de calciu, diabetul zaharat, prin stimularea producţiei de insulină şi hiperparatiroidismul, prin scăderea numărului de paratiroide.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii