Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Importanţa consumului de roşii

ro

12 Mar, 2015 14:18 1377 Marime text
Roşiile au beneficii inimaginabile pentru organism, datorită conţinutului lor în vitaminele A, B, C, E şi K, acid folic, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, seleniu şi licopen. Ele întăresc sistemul imunitar, previn bolile degenerative şi maladia Alzheimer. De asemenea, roşiile protejează pielea împotriva efectelor nocive ale radiaţiilor ultraviolete şi previn apariţia melanomului malign.
 
Licopenul, betacarotenul şi gamacarotenul, substanţe conţinute de roşii, previn oxidarea colesterolului, în timp ce potasiul previne formarea cheagurilor de sânge şi atacurile cerebrale. Pe de altă parte, vitamina B6 din roşii protejează vasele de sânge de compuşii care le afectează. Datorită conţinutului de vitamina K, roşiile previn instalarea osteoporozei.
 
Un consum regulat de roşii activează osteocalcinul, cea mai importantă proteină non-colagen din os care menţine sănătatea oaselor. Roşiile reprezintă şi o bună sursă de fibre, care ajută la tranzitul intestinal. Tot datorită fibrelor, roşiile ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge. În acelaşi timp, roşiile favorizează curele de slăbire şi accelerează metabolismul. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii