Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Importanţa apei pentru organism

ro

11 May, 2015 00:00 1430 Marime text
Apa circulă în organism prin sânge, secreţii şi fluide tisulare, pentru a realiza transportul de nutrienţi. Apa normalizează temperatura corporală, ajută la eliminarea kilogramelor şi îndeplineşte un rol de lubrifiant pentru structurile care asigură mobilitatea corpului. Consumul echilibrat de apă, alături de un stil de viaţă sănătos, asigură buna funcţionare a organismului.
 
Corpul unui adult conţine aproximativ 70% apă şi, odată cu înaintarea în vârstă, acest procent se micşorează. Dacă se ajunge la nivelul de 50% , omul nu poate supravieţui. Lipsa apei duce la deshidratarea ţesuturilor şi la apariţia unor dureri localizate în diferite organe ale corpului. Creierul conţine în proporţie de 90% acest lichid, fiind organul cu cea mai mare cantitate de apă. Din cauza unei cantităţi insuficiente, neurotransmiţătorii nu mai pot funcţiona normal, apar durerile de cap şi oboseala.
 
În plus, sângele îngroşat poate declanşa un infarct sau un accident vascular cerebral. Apa ajută la eliminarea constipaţiilor şi la ameliorarea afecţiunilor vasculare. Durerile de stomac şi arsurile trebuie tratate cu o cantitate suplimentară de apă. De asemenea, apa amelioreaza tusea, astmul bronşic şi bolile de ficat. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii