Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Importanţa apei pentru organism

ro

25 Mar, 2015 10:38 1047 Marime text
Apa reprezintă o parte importantă din greutatea corpului şi este un element vital pentru sănătatea organismului. O persoană poate trăi mai multe zile fără hrană, ȋnsă fără apă, nu rezistă mai mult de două zile. Apa are un rol esenţial ȋn ceea ce priveşte digestia alimentelor, activitatea creierului şi hidratarea corpului. Un pahar cu apă consumat imediat după trezire ajută la activarea organelor interne şi la îmbunătăţirea digestiei.
 
Apa, de asemenea, reprezintă un nutrient vital ce se regăseşte ȋn toate celulele organismului. Ea menţine volumul sȃngelui, ajută la realizarea diferitor reacţii chimice ȋn celule, ajută la eliminarea toxinelor din organism, menţine temperatura normală a corpului, asigură hidratarea pielii şi influenţează activitatea creierului.
 
Cantitatea de apă consumată de fiecare persoană este influenţată de pierderile pe care organismul le suportă ȋn funcţie de diferiţi factori, precum activitatea fizică, diferite afecţiuni, greutatea corpului sau temperaturile din atmosferă. Totuşi, se recomandă ca un adult să consume ȋntre 1,5 şi 2,5 litri de lichide pe zi. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii