Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Îmbrăţişarea, un medicament universal

ro

28 Aug, 2015 00:00 1894 Marime text
Îmbrăţişarea este un medicament universal, ea reuşeşte, mai pregnant decât multe dintre lucrurile care ne înconjoară, să îmbunătăţească semnificativ starea de spirit. O îmbrăţişare înseamnă apropiere, un sentiment de siguranţă, care apare între două persoane. Potrivit cercetătorilor, îmbrăţişările pot vindeca anumite probleme psihice, printre acestea numărându-se depresia şi stresul.
 

Aceste gesturi simple reduc tensiunea arterială, având astfel efecte benefice asupra inimii. Obiceiul de a îmbrăţişa o persoană şi de a-i masa spatele facilitează circulaţia sângelui către organele vitale, contribuind astfel la prevenirea atacurilor de inimă. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Carolina de Nord, nivelul cortizonului, un hormon secretat de glandele suprarenale în condiţii de stres şi tensiune, a scăzut semnificativ când persoanele participante la studiu au fost îmbrăţişate de partenerii lor timp de 20 de secunde. Menţionăm că un nivel mare al cortizonului poate duce la creşterea tensiunii.
 
De asemenea, conform unui alt studiu, bebeluşii care au fost îmbrăţişaţi în timp ce li se făceau anumite teste medicale au plâns mai puţin şi au avut un ritm al inimii mai regulat decât cei care nu au fost îmbrăţişaţi. Mai mult de atât, dacă copilul este îmbrăţişat des încă de mic, el va dezvolta abilitatea de a-i iubi pe ceilalţi şi de a fi mai generos.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii