Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Hrişca, un medicament oferit de natură

ro

26 Mar, 2015 13:20 1823 Marime text
Hrişca, un aliment cu o mare capacitate de vitalizare, regenerare şi întinerire, nu este o cereală, ci o plantă ierboasă, care face parte din aceeaşi familie cu măcrişul şi rubarba. Boabele de hrişcă conţin vitaminele B1, B2, B3, B4, B5, B7, E, K, minerale, precum fier, potasiu, magneziu, calciu, cupru, zinc, fosfor, seleniu, carbohidraţi şi aminoacizi esenţiali. Spre deosebire de grâu, orz, secară sau ovăz, hrişca nu conţine gluten, motiv pentru care este indicată persoanelor care au intoleranţă la gluten.
 
Consumul de hrişcă stimulează activitatea bacteriilor bune din organism, ţine glicemia sub control şi stabilizează valorile tensiunii arteriale. De asemenea, datorită proprietăţilor antitumorale şi antimutagene, hrişca contribuie la reducerea semnificativă a riscului de a dezvolta forme de cancer, precum cel gastric, esofagian sau pulmonar.
 
Hrişca are în compoziţia sa substanţe cu efect antioxidant, care protejează celulele de degradare şi îmbătrânire prematură. Persoanele care consumă frecvent hrişcă vor fi protejate împotriva apariţiei accidentelor vasculare cerebrale şi a ischemiei cardiace. Hrişca este foarte săracă în calorii, are efect diuretic, ajută la reglarea greutăţii corporale şi reduce excesul de apă din organism. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii