Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ghimbirul și multiplele lui utilizări

ro

22 Aug, 2016 08:22 1920 Marime text


Ghimbirul este o plantă erbacee ce vine tocmai din regiunile tropicale. Apreciat foarte mult de bucătăriile din India, Malaezia sau Bangladesh, ghimbirul este bogat în uleiuri eterice. Este, poate, cel mai versatil condiment, deoarece poate fi folosit în absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe și feluri principale, până la deserturi și băuturi.

Pe lângă utilizările culinare, ghimbirul mai este folosit și în domeniul medical. Datorită faptului că în rădăcina de ghimbir s-au descoperit peste 500 de compuși, este o plantă cu multe beneficii. Poate ajuta la scăderea febrei, la calmarea tusei și la indigestie.

De asemenea, poate avea efecte spectaculoase pentru corpul nostru. Consumat zilnic, ghimbirul poate ajuta la buna funcționare a ficatului. Pentru cei care sunt îngrijorați de colesterol, cu ajutorul ghimbirului va fi împiedicată formarea depozitelor de colesterol, protejând inima de boli grave. Este bun pentru curățarea sinusurilor și pentru tratarea grețurilor. Numeroase studii au arătat că ghimbirul are efect anticancerigen.
Beneficiile nu se opresc aici. Este atât de versatil, încât este folosit și în industria parfumurilor, datorită uleiului esențial pe care îl conține. În spitalele din Beijing este folosit în tratamentul alopeciilor (cheliilor) . Are și proprietăți afrodiziace, stimulative și tonifiante.

Nu știu de voi, dar eu sunt impresionată. Data viitoare când mă duc la cumpărături nu o să mai trec nepăsătoare pe lângă ghimbir , ci o sa îi fac loc printre rafturile din bucătărie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii