Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

sfaturimedicale.ro Formule homeopatice utile în boala ulceroasă

ro

03 Jun, 2015 10:13 1496 Marime text
Boala ulceroasă (ulcerul gastric și ulcerul dudodenal) are o prevalențăglobală de 10% din populație. Incidența maximă apare după decada a 4-ade viață dar poate apare la orice vârstă. Ulcerul duodenal este maifrecvent decât cel gastric iar bărbații sunt mai des afectați decât femeile.
Factorul genetic are un rol principal și permite acțiunea factorilor externi responsabili de declanșarea bolii. Dacă se asociază factorul genetic cu alcool, antiinflamatoare nesteroidiene, fumat, stres sunt create toate condițiile pentru apariția unui ulcer duodenal sau gastric.

Perioadele dureroase care caracterizează boala ulceroasă au o anumită periodicitate alternând cu perioade libere în care bolnavul este asimptomatic. Aceste perioade pot coincide cu trecerea spre primăvară sau toamnă.

Există foarte multe remedii homeopatice care pot ameliora simptomatologia dată de boala ulceroasă. Bolnavul trebuie evaluat în ansamblu de către medical homeopat, fiind importante toate simptomele pe care le prezintă, atât de ordin fizic cât și psihic. Ideal este ca la finalul consultației să se găsească remediul constituțional al pacientului care să îl echilibreze pe toate planurile. Uneori, medicul homeopat va prescrie mai multe remedii homeopate pentru stările fizice ale pacientului, cu efecte benefice pentru suferințele acelor momente.

Articolul integral poate fi citit pe sfaturimedicale.ro
Sursa foto: secom.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii