Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Făina de cânepă, indicată în alimentaţia diabeticilor

ro

08 Apr, 2015 10:49 2007 Marime text
Făina de cânepă este un aliment cu valori nutriţionale deosebite. Conţine proteine, colagen, creatină, fibrogen, globuline, enzime, arginină, leucină, lizină, metionină, fenilalanină şi treonină. Făina de cânepă are în compoziţia sa şi acizi graşi esenţiali Omega-6 şi Omega-3 în raportul optim de 3:1, fibre alimentare şi fitosteroli.
 
Proteinele conţinute de făina de cânepă reprezintă constituenţii principali ai oaselor, pielii, părului şi ligamentelor. De asemenea, conţine în proporţie de 30% fibre care ajută tranzitul intestinal şi combate constipaţia. Făina de cânepă înlocuieşte eficient lipsa cărnii, datorită conţinutului de proteine şi a prezenţei celor opt aminoacizi esenţiali.
 
Datorită conţinutului de colagen şi fibrogen, acest tip de făină stopează căderea părului, menţine sănătatea acestuia, dar şi a unghiilor. Făina de cânepă are un index glicemic scăzut, poate să dea senzaţia de saţietate fără să crească nivelul zahărului în sânge, motiv pentru care este indicată în alimentaţia persoanelor diabetice. Conţinutul de lecitină al făinii de cânepă contribuie la îmbunătăţirea memoriei. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii