Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eşti stresat? Semne surprinzătoare care arată asta

ro

04 Jun, 2015 00:00 1088 Marime text
Toată lumea este afectată de stres într-o măsură mai mare sau mai mică. Nimic nou până aici. Din cauza faptului că stresul este atât de comun şi de controversat, te gândeşti că pe tine nu te poate afecta. Atât timp cât nu eşti extenuat şi încă faci faţă solicitărilor de la locul de muncă, ai spune că totul este în regulă.
  
Ei bine, stresul are un mod perfid prin care te afectează. Nu aducem în discuţie problemele fizice sau de natură emoţională, ci acele simptome pe care le ignori, dar care îţi pot afecta organismul în mai multe moduri.

Cele mai comune metode prin care poţi reduce sau preveni apariţia stresului sunt: somnul liniştitor (7-8 ore pe noapte sunt suficiente pentru a te odihni), o dietă echilibrată, exerciţii fizice, susţinere din partea prietenilor şi nu în ultimul rând concentrarea asupra lucrurilor importante pentru tine, scrie one.ro.

Iată semnele care îţi arată că eşti stresat

Ticuri. Clipitul des poate fi un semnal care indică faptul că eşti afectat de stres. Pentru a „scăpa“ de acest tic, încearcă să te relaxezi şi să depăşeşti perioadele tensionate. În mod contrar, stresul poate duce la apariţia de noi ticuri sau le poate intensifica pe cele existente.

 
Dureri stomacale. Dacă ai dureri frecvente de stomac sau de abdomen, iar analizele de rutină sunt în limitele normale, ar trebui să te gândeşti la alţi factori care pot cauza acest disconfort. Stresul şi anxietatea pot duce la dureri stomacale, din cauza faptului că intestinele au un grad crescut de sensibilitate.

Dureri de spate. Când eşti stresat, muşchii se încordează, sângele circulă cu greutate, ceea ce împiedică oxigenarea corpului. În urma studiilor efectuate, s-a descoperit că persoanele înclinate spre anxietate şi gândire negativă sunt mai predispuse să dezvolte dureri de spate.

Acneea. Dacă niciun tratament pentru acnee nu funcţionează, ar trebui să iei în calcul faptul că acneea poate avea şi alte cauze, nu doar de natură medicală. Apariţia acneei poate fi cauzată de stres.
 
Căderea părului. Ştim deja că stresul ne poate afecta tot organismul, dar, de cele mai multe ori, căderea părului este asociată cu situaţiile stresante. Pe lângă alimentaţia nesănătoasă, anxietatea este principalul factor care determină căderea părului.

Sursa: one.ro
Sursa foto: sanatate.bzi.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii