Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ENDOPROTEZAREA – Singura Soluție Pentru Pacienții Cu Mobilitate Articulară Redusă

ro

11 Mar, 2016 00:00 2183 Marime text
Endoprotezarea este una dintre cele mai frecvente intervenții chirurgicale ortopedice, efectuată de rutină la Ovidius Clinical Hospital, operație ce permite restabilirea mobilității pierdute a articulațiilor. Reducerea mobilității articulare poate să apară la pacienţii tineri cu poliartrită reumatoidă sau spondilită anchilopoietică, cu sechele posttraumatice ori după artrite specifice sau nespecifice, la pacienţii vârstei a treia care suferă de maladii degenerative invalidante sau cu fracturi, în special de col femural. Endoprotezarea este unica soluție pentru pacienții cu tumori osoase maligne sau secundare, cu recidive după tumori benigne agresive sau alte cauze care au dus la pierderi osoase importante. Înlocuirea articulațiilor naturale cu proteze totale este cea mai bună metodă de tratare a artrozei severe, afecțiune care dăunează funcțiilor motorii ale pacientului și scade considerabil calitatea vieții.

Un factor important în luarea deciziei de protezare a unei articulații este înțelegerea exactă a ceea ce se poate și ceea ce nu se poate obține prin operație.

Tipul de proteză ce se impune poate fi diferit pentru fiecare pacient în funcție de varstă, diagnostic și rezultatul funcțional urmărit. Sunt disponibile mai multe tipuri de proteze din diferite materiale, cimentate sau necimentate, fiecare dintre acestea adresându-se unei anumite patologii, decizia apartinând echipei de medici ortopezi și de recuperare medicală.

La Ovidius Clinical Hospital, o echipă cu experiență vastă în ortopedie, de peste 20 de ani, oferă pacienților cele mai performante servicii medicale și sprijin pacienților în recuperarea medicală completă până la mobilitatea optimă așteptată.  Dr. Eugen Rubeli și Dr. Toma Cucu, specialiști recunoscuți în ortopedie-traumatologie realizează zilnic intervenții de endoprotezare   reușind să recupereze calitatea vieții pentru un numar semnificativ de pacienți, anual operând peste 500 de pacienți cu patologii diverse.

Cel mai important aspect pe care doresc să-l rețină pacienții este că endoprotezarea a avansat foarte mult în zilele noastre  devenind o rutină atunci când este efectuată de medici cu experiență, iar beneficiile aduse calității vieții sunt incomensurabile. Medicii nostri chirurgi ortopezi abordează în mod individual fiecare pacient care are nevoie de proteză, oferindu-i toată informația despre tratament, avantajele și dezavantajele fiecărei metode în parte. Principiile de bază ale spitalului OCH – grija față de pacient, profesionalismul și responsabilitatea – asigură rezultate excepționale ale tratamentului și atingerea unui nivel maxim al calității vieții pacientului, menționează Dr. Eugen Rubeli, medic primar ortopedie-traumatologie, șeful secției de ortopedie din cadrul Ovidius Clinical Hospital.
Ovidius Clinical Hospital este un spital multidisciplinar conceput să ofere îngrijire de specialitate pacienţilor cu afecţiuni chirurgicale și medicale multiple, devenit un model în regiune pentru calitatea serviciilor oferite, respectarea standardelor medicale internaționale, profesionalismul echipei medicale, echipamentul de ultimă generație, confortul, tratamentul si siguranța oferite fiecărul pacient.

Sursa: Voceaconstantei.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii