Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Efectele terapeutice ale cireşelor amare

ro

21 Jul, 2015 09:44 1930 Marime text
Dintre toate soiurile de cireşe, cele amare au cele mai variate efecte terapeutice. Consumul a 20 de cireşe amare pe zi poate oferi aceeaşi ameliorare a durerii care se obţine după ce iei un analgezic. Ele sunt bogate în vitamina C, dar şi în potasiu, magneziu, fier şi fibre alimentare. În plus, aceste cireşe conţin compuşi care protejează împotriva bolilor neurodegenerative. Cireşele amare se numără printre fructele cu nivelul cel mai ridicat de antioxidanţi şi sunt, de asemenea, singura sursă naturală de melatonină, un antioxidant puternic, cu proprietăţi imunomodelatoare.
 
Consumul acestor cireşe are un rol important în ceea ce priveşte reducerea riscului de cancer de colon şi de sân, în reducerea numărului şi a dimensiunii tumorilor. Deoarece au puţine calorii, cireşele amare sunt indicate în curele de slăbire, fiind excelente pentru tratarea durerilor musculare, a îmbătrânirii premature, a afecţiunilor inflamatorii şi a bolilor hepatice. Tot ele reprezintă un excelent remediu pentru dureri musculare, boli inflamatorii şi hepatice.
 
Atât cireşele amare proaspete, cât şi ceaiul din codiţe de cireşe au efecte diuretice puternice, acţionând în mod natural şi fără să agreseze organismul. Consumul de cireşe amare, totodată, influenţează metabolismul grăsimilor şi fluidifică sângele, prevenind depunerea colesterolului pe vasele de sânge şi apariţia cheagurilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii