Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Durerile de cap, de dinţi şi cele musculare, tratate cu ajutorul plantelor

ro

20 Mar, 2015 00:00 1443 Marime text
Din ce în ce mai mulţi oameni aleg medicina pe bază de plante pentru alinarea durerilor, deoarece are mai puţine efecte secundare şi prezintă mai puţine riscuri pe termen lung. De asemenea, nu provoacă dependenţă. Durerile de cap, de dinţi şi cele musculare pot fi ameliorate cu ajutorul plantelor.
 
Extractul de salcie, spre exemplu, ameliorează durerile dentare care apar din cauza alimentelor prea reci sau prea calde. Salcia conţine acid salicilic, eficient în scăderea inflamaţiilor şi a sensibilităţii gingiilor. Pe de altă parte, uleiul de mentă relaxează muşchii, stimulează circulaţia sanguină, detensionează articulaţiile şi calmează durerile musculare.
 
Un alt exemplu se referă la extractul din scoarţă de răchită albă, care este un puternic analgezic. Acesta conţine salicin, o substanţă folosită pentru calmarea durerilor de cap şi de dinţi. Acest extract poate reduce febra şi inflamaţiile. Iarba-moale este o altă plantă analgezică folosită pentru prevenirea şi tratarea durerilor de cap cronice şi a migrenelor. În plus, această plantă contribuie la relaxarea vaselor de  sânge şi la prevenirea înmulţirii excesive a trombocitelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii