Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Dudele, unele dintre fructele lunii iunie

ro

17 Jun, 2015 16:40 1606 Marime text
Originare din China, dudele sunt fructele unor arbori care se cultivă în regiunile cu climă temperată. Ele se coc la începutul lunii iunie şi se aseamănă cu murele. Dudele conţin doar 43 de calorii la 100 de grame şi un număr mare de antioxidanţi, motiv pentru care acestea sunt foarte bune în lupta cu cancerul, afecţiunile neurologice, diabetul şi infecţiile bacteriene.
 
Seminţele din acest fruct conţin resveratrol, un alt antioxidant puternic care protejează împotriva riscului de accident vascular cerebral, prin modificarea mecanismelor moleculare din vasele de sânge. Un alt antioxidant puternic conţinut de dude este vitamina C. Datorită conţinutului mare de vitamina C, dudele ajută organismul să lupte împotriva agenţilor infecţioşi. În plus, dudele mai conţin vitaminele A şi E, fier, potasiu, mangan şi magneziu. Potasiul este o componentă importantă a celulelor şi fluidelor, care ajută în controlul ritmului cardiac.
 
Pe de altă parte, aceste fructe sunt benefice pentru sânge, ajută la îmbunătăţirea auzului, la creşterea părului şi la protejarea creierului. Dudele întăresc sistemul imunitar, energizează organismul, combat constipaţia şi sunt ideale în cazul dietelor. De asemenea, ceaiul din frunzele dudului este recomandat în tratarea diabetului şi a ulcerului gastric.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii