Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce terapia cu nămol este benefică pentru organism

ro

31 Jul, 2015 00:00 2649 Marime text
Terapia cu nămol se numără printre cele mai vechi forme de tratare şi vindecare a problemelor de sănătate. Nămolul, o substanţă cu o combinaţie chimică complexă, este bogat în minerale importante, precum sulf, fier, calciu şi zinc.

Cunoscut drept un bun revitalizant al organismului, nămolul reprezintă o metodă eficientă în tratamentul bolilor reumatismale şi dermatologice. O cură cu nămol, de trei săptămâni, revitalizează organismul şi redă elasticitatea pielii. Aplicat pe piele, acesta contribuie la eliminarea toxinelor, accelerând procesele de vindecare.
 
Pe de altă parte, nămolul întăreşte sistemul imunitar, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, reduce petele de pe piele, echilibrează PH-ul pielii şi calmează muşchii din jurul ochilor. Terapia cu nămol, de asemenea, este utilă şi în tratarea mai multor afecţiuni, printre acestea numărându-se psoriazis, acnee, vitiligo, osteoartrită, reumatism, conjunctivită, infecţii, alergii, bronşită, congestie, epilepsie şi stres. De asemenea, nămolul este întrebuinţat în cazul dereglărilor hormonale, anemiei şi durerilor de cap.
 
Metodele de folosire sunt variate, precum comprese şi băi cu nămol, masaje şi cataplasme. Terapia cu nămol nu trebuie aplicată femeilor însărcinate şi persoanelor care suferă de astm, diabet, ulcer, afecţiuni renale sau cardiovasculare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii