Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce să mănânci pepene roşu în loc de desert

ro

06 Jul, 2015 12:35 1731 Marime text
Vedeta verii, pepenele roşu, vine la pachet cu o mulţime de beneficii pentru sănătate. Despre acest fruct scriitorul Mark Twain spunea că: „este un produs de lux al acestei lumi. Când îl guşti, îţi dai seama ce mănâncă îngerii.”
 
Consumul de pepene ajută la stimularea sistemului imunitar, la ameliorarea durerilor provocate de osteoartită şi la accelerarea vindecării rănilor. Pepenele roşu conţine licopen, un antioxidant care menţine inima tânără şi evită daunele produse de radicalii liberi. Pe de altă parte, potasiul din acest fruct reduce riscul de atac de cord. O ceaşcă de seminţe uscate de pepene conţine 30 de grame de proteine, adică 60% din necesarul zilnic. Arginina, un aminoacid prezent în aceste seminţe, reglează tensiunea arterială şi tratează bolile de inimă.
 
Deoarece are foarte puţine calorii, reprezintă fructul perfect pentru persoanele care vor să slăbească. Betacarotenul din pepenele roşu se transformă în vitamina A, care are un rol important în producerea de sebum şi regenerarea celulară, în aşa fel încât pielea şi părul vor fi sănătoase şi mai hidratate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii