Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce petalele de trandafiri sunt folosite în scopuri medicinale

ro

03 Aug, 2015 11:00 1153 Marime text
Petalele proaspete sau uscate constituie materii prime pentru obţinerea unor preparate care exercită efecte benefice în tratarea multor afecţiuni. Petalele de trandafiri au proprietăţi antiseptice, antimicotice, antitumorale, astringente şi tonifiante, în timp ce infuzia de trandafiri are efecte de combatere a unor afecţiuni, precum diaree cronică, dizenterie, gripă, răceală, răguşeală, laringită, astm bronşic, oprirea sângerării în hemoragii interne şi dureri de cap.
 
Tinctura din petale proaspete de trandafiri se foloseşte în tratarea gripei, astmului, hemoptiziei şi dizenteriei, iar măceratul din petale, în care s-a adăugat miere de albine, este indicat pentru tratamentul micozelor bucale la sugari, diaree, angină pectorală şi astm. Apa de trandafiri se foloseşte pentru a combate durerile de inimă, durerile gastrointestinale şi lumbago. Infuzia din petale proaspete, pe de altă parte, se utilizează pentru tratarea afecţiunilor bucale (stomatite, afte, dureri de dinţi, micoze).
 
Frecţiile cu oţet aromat, preparat din petale uscate de trandafiri şi oţet de vin, sunt recomandate în cazuri de gripă, răceli, guturai, dureri reumatice, răni şi ulceraţii. Compresele cu infuzie de trandafiri se aplică în afecţiuni ale ochilor (pleoape umflate, ochi obosiţi, conjunctivite, blefarite), în boli ale pielii (eczeme, pistrui, urticarie, mâini uscate), precum şi în dureri de cap (cefalee) şi insolaţie. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii