Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce hamamelis este important pentru organism

ro

16 Jul, 2015 16:58 1569 Marime text
Hamamelis, numit şi Nucul Vrăjitoarelor, este un arbore nord-american, de la care, în scop medicinal, se folosesc scoarţa şi frunzele din care se prepară infuzii, tincturi, pulberi, extracte lichide şi uscate. Atât scoarţa, cât şi frunzele de hamamelis conţin tanini, flavonoide şi o cantitate mică de ulei esenţial. Aceste substanţe au proprietăţi antiinflamatorii, astringente, antimicrobiene, vasoconstrictoare şi tonic vasculare.
 
Datorită proprietăţilor sale terapeutice, hamamelisul este recomandat în cazuri de tromboflebite, eczeme, ulcere varicoase, hemoragii post traumatice, hemoroizi, varice esofagiene, contuzii şi probleme circulatorii. Calităţile antibacteriene şi calmante ale plantei o recomandă drept ingredient pentru apa de gură. De asemenea, este utilizat drept ingredient în formularea compoziţiilor pentru ameliorarea varicelor şi edemelor.
 
Hamamelis are multe beneficii şi asupra pielii. În cremele obişnuite sau în loţiuni de corp, se foloseşte hamamelis, eficient pentru toate tipurile de piele, în special pentru tenul gras. Hamamelis tratează rănile, eczemele şi psoriazisul, purifică porii, vindecă şi hidratează pielea arsă de soare şi este eficientă pentru „topirea” celulitei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii