Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce este o idee bună să introduci orezul brun în dietă

ro

10 Aug, 2015 00:00 2060 Marime text
Sărac în grăsimi şi calorii, dar cu un conţinut ridicat de fibre şi nutrienţi, orezul brun este un aliment nutritiv, care aduce numeroase beneficii organismului. Acesta conţine vitamina D, calciu, fier, magneziu, mangan, fier, tiamină şi riboflavină. Datorită conţinutului bogat în fibre, orezul brun oferă rapid senzaţia de saţietate şi contribuie la îmbunătăţirea digestiei. Fiind bogat în fibre insolubile, acest orez oferă protecţie organismului împotriva apariţiei diferitelor tipuri de cancer. Pe de altă parte, orezul brun previne hipertensiunea, reducând astfel riscul apariţiei bolilor cardiace.
 
Acest tip de orez contribuie şi la scăderea colesterolului. Conţine, de asemenea, orizanol, o substanţă care are capacitatea de a reduce sinteza şi absorbţia grăsimilor în organism. Consumul regulat de orez brun reduce cu 16% riscul de apariţie a diabetului de tip II, menţine glicemia în limite normale şi elimină lent glucoza. Datorită conţinutului bogat în proteine, minerale şi vitamine, orezul brun este foarte bun pentru dietă, acesta ajută la curăţarea organismului şi are un puternic efect de detoxifiere.
 
Fosforul conţinut de bobul de orez are un efect benefic asupra sistemului nervos central prin stimularea activităţii creierului. Datorită glucidelor, vitaminelor din grupa B şi magneziului, orezul brun este considerat un aliment ce reduce stresul. De asemenea, prezenţa vitaminei E în acest orez are un rol esenţial în stoparea diverselor anomalii ale creierului cauzate de leziuni oxidative. Consumul de orez brun scade şi nivelul colesterolului LDL şi riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii