Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
01:26 19 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

De ce este bine să introducem cartofii în alimentaţie

ro

30 Jun, 2017 00:00 485 Marime text
Cartofii reprezintă în prezent a patra sursă de energie alimentară după orez, grâu şi porumb. Sunt cele mai populare legume din lume, fiind cultivaţi în peste 120 de ţări şi consumaţi zilnic de peste un milliard de oameni.

Sucul crud de cartof tratează aciditatea gastrică şi ulcerele, având un efect calmant şi cicatrizant asupra mucoaselor digestive. Este emolient, bun diuretic şi antispasmodic, conform csid.ro.
Fierul, fosforul, calciul, magneziul şi zincul din cartofi contribuie la construirea şi menţinerea structurii osoase.
Fibrele, potasiul, vitamina C şi vitamina B6 din cartof, împreună cu lipsa sa de colesterol, susţin sănătatea inimii.
Cartoful este o sursă excelentă de carbohidraţi, prezenţi sub formă de amidon.

Este eficient în tratarea arsurilor, degerăturilor, crăpăturilor pielii, ulceraţiilor şi edemelor pleoapelor.
Împachetările cu cartofi acţionează asupra durerilor musculare şi articulare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii