Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce este bine să consumi usturoi

ro

16 Mar, 2017 00:00 1580 Marime text
Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut sub formă de aliment pur ce acţionează fără a avea efecte secundare şi fără a distruge bacteriile sănătoase. Acesta conţine peste 200 de substanţe active, o cantitate mare de vitamine, dar şi minerale. Usturoiul combate infecţiile, degajează sinusurile, bronhiile şi plămânii.
 
Un miligram de usturoi are aceeaşi putere ca 25 de unităţi de penicilină. Usturoiul ajută la prevenirea bolilor arteriale, diluează sângele, prevenind astfel formarea cheagurilor. Acest aliment are în compoziţia sa peste o sută de compuşi ai sulfului ce ajută la reducerea tensiunii şi a nivelului de zahăr din sânge.
 
De asemenea, usturoiul ajută la detoxifierea organismului şi implicit ajută ficatul să se odihnească. Tot el stimulează şi intensifică fluxul sanguin, ajută la tratarea bolilor de stomac, la eliminarea crampelor şi a simptomelor de inflamare. Alicina din usturoi combate constipaţia prin stimularea mişcărilor peristaltice ale pereţilor intestinali.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii