Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce este bine să consumăm roşii

ro

04 Jul, 2017 00:00 2592 Marime text
Beneficiile consumului roşiilor sunt impresionante. Pe măsură ce proporţia de alimente vegetale din dietă creşte, riscul de boli de inimă, diabet şi cancer scade semnificativ.
Consumul de alimente care sunt bogate în conţinut de apă şi fibre – aşa cum sunt şi roşiile - pot ajuta la restaurarea hidratării şi pot promova mişcările regulate ale intestinului.
Roşiile sunt o sursă bogată de licopen, luteină şi beta-caroten – antioxidanţi puternici care şi-au dovedit eficienţa în protejarea ochilor împotriva deteriorării induse de lumină asociată cu dezvoltarea de cataractă. Un studiu recent a constatat faptul că persoanele cu aportul alimentar ridicat de luteină şi zeaxantină (ambele carotenoide găsite în roşii) au avut o reducere de până la 35% a riscului de a dezvolta boli de ochi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rosiile trebuiesc fierte 04 Jul, 2017 01:08 Rosiile natur nu au nici 15% din licopen, beta caroten faţă de cele fierte. Un suc de rosii sau chiar ketchup sunt mult mai sănătoase decat o salată de rosii natur ! Sănătate la toți !