Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce este bine să consumăm morcovi

ro

13 Jun, 2017 00:00 2035 Marime text
Morcovii sunt bogaţi în betacaroten, iar cu cât morcovul este mai oranj, cu atât este mai bogat în betacaroten. Studiile arată că morcovii reduc riscul apariţiei cancerului de plămâni, mamar şi de colon cu până la o treime datorită conţinutului de falcarinol, un pesticid natural din componenţa acestora, conform csid.ro.
 
Morcovii scad nivelul colestrolului rău care cauzează ateroscleroza, iar fibrele pe care le conţin eliberează fluxul sanguine de excesul de lipide. De asemenea, morcovii conţin potasiu, care ajută la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea, şi ţin presiunea sângelui sub control.
Morcovii sunt bogaţi în antioxidanţi care protejează celulele pielii şi luptă împotriva radicalilor liberi.
Morcovii contribuie la detoxifierea ficatului, ajută la vindecarea acneei, previn deshidratarea şi ajută la uniformizarea tenului, conform csid.ro.
 
Morcovii sunt o gustare delicioasă care curăţă dantura după fiecare masă acţionând ca un abraziv natural care elimină eficient resturile alimentare şi placa bacteriană. În plus, stimulează producţia de saliva şi, astfel, cavitatea bucală se menţine curată, prevenind halena.
Morcovii induc sezaţia de saţietate şi menţin tractul intestinal sănătos. 100 de grame de morcov conţin aproximativ 41 calorii.
 
Consumul regulat de morcovi îmbunătăţeşte calitatea laptelui mamei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii