Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curele de slăbire pot preveni arteroscleroza

ro

02 Sep, 2016 00:00 1861 Marime text


Pierderea de greutate poate reduce semnificativ riscul arterosclerozei, susțin cercetători israelieni care au studiat fenomenul timp de doi ani.
 
Cercetători de la Universitatea din Beer Sheva, citaţi de Agerpres, au urmărit, prin ecografii tridimensionale, dezvoltarea depozitelor de colesterol din carotidă, principala arteră a creierului, la 140 de pacienți.
 
Șeful echipei de cercetători, doctorul Iris Shai, a declarat că un regim alimentar moderat împiedică nu numai acumularea de colesterol, ci reduce și volumul arterelor și presiunea sanguină. „Este recomandabil ca pacienții să țină un regim alimentar prelungit, eficient pentru combaterea aterosclerozei“ (o formă de arterioscleroză asociată cu depozite lipidice - colesterol - pe pereții interiori ai arterelor), a precizat dr. Shai.
 
Rezultatele cercetărilor, desfășurate pe pacienți care au ținut o cură de slăbire pe baza bucătăriei mediteraneene, cu puține grăsimi animale, au fost publicate în ultimul număr al revistei de specialitate americane „Circulation“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii