Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cum se prepara tinctura de coada soricelului si ce putem trata cu ea

ro

24 May, 2015 15:28 3100 Marime text
Despre coadă şoricelului, specialiştii americani spun că plantă poate fi utilă pentru aproape toate afecţiunile organelor interne. În medicină ayurvedică, extractul de coadă şoricelului poate trata eficient afecţiunile rinichilor, ficatului şi splinei. În România, coadă şoricelului este alături de păpădie cea mai răspândită plantă medicinală, fiind întâlnită de la câmpie până la munte. 

Cum să prepari coadă şoricelului că să fie un veritabil medicament

Tinctura de coadă şoricelului se poate prepară extrem de uşor acasă. Florile de coadă şoricelului se culeg în jurul prânzului, pe soare puternic, atunci când şi proprietăţile plantei ating punctul maxim. Se pun într-o sticlă sau un borcan, fără a fi îndesate şi se toarnă alcool cât să le acopere bine. Se lasă la macerat, timp de 14 zile, lângă o sursă de căldură ori pe un balcon expus la soare. Vasul se agită de mai multe ori pe zi. 

După 14 zile, se strecoară şi se păstrează la rece, în sticle de culoare închisă. Faţă de ceai, tinctura are avantajul că alcoolul extrage toate proprietăţile terapeutice din plantă şi apoi, se poate păstra o perioada îndelungată de timp, chiar pe timpul iernii.

Articol complet pe adresa: sanatate.bzi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii