Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cum reducem colesterolul consumând căpșune

ro

08 Jun, 2015 00:00 1541 Marime text
Căpșunele te ajută să scazi nivelul colesterolului și să reduci considerabil riscul apariției bolilor de inimă, indiferent dacă sunt proaspete sau înghețate. Aceste fructe conțin o cantitate importantă de flavonoide, substanțe care îmbunătățesc funcțiile celulelor ce căptușesc vasele de sânge.
 
Cercetătorii au constatat că 500 de grame de căpșune, consumate zilnic, timp de o lună, scad nivelul de colesterol și trigliceride și previn apariția cheagurilor de sânge. Și nu trebuie să aștepți vara pentru a ține această cură, deoarece aceleași rezultate le obții și dacă mănânci aceste fructe congelate. Un consum zilnic de căpșune, sub orice formă, scade colesterolul cu până la 10%, scrie unica.ro.
 
Căpșunele te ajută nu doar să reduci nivelul colesterolului, ci te protejează şi împotriva cancerului, datorită antioxidanților pe care le conțin, şi întăresc de asemenea sistemul imunitar. În plus, consumul lor previne apariția cataractei și contribuie la sănătatea ochilor. Conținutul de vitamina C protejează pielea și încetinește apariția ridurilor.
 
Ai toate motivele să faci din căpșune fructele tale preferate în această vară!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii