Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum putem scăpa de respiraţia urât mirositoare de dimineaţă

ro

06 Oct, 2016 00:00 3556 Marime text


Respiraţia urât mirositoare de dimineaţă este un lucru absolut normal şi apare chiar dacă ne splăm pe dinţi seara, înainte de culcare şi indiferent ce am mâncat la cină.  

Vinovate sunt bacteriile care se găsesc în mod normal în orice gură sănătoasă. Pe timpul zilei, când mâncăm sau vorbim, producţia de salivă este mai mare, astfel că gura este oarecum „spălată“.
Dar când dormim, producţia de salivă scade, aşa că gura se usucă, iar bacteriile se înmulţesc. Acestea încep să se hrănească cu resturile de mâncare rămase în gură, dar şi cu saliva sau sputa, iar din acest proces rezultă un gaz urât mirositor.

Din fericire, mirosul dispare când ne trezim, mâncăm, bem apă sau vorbim. Studiile au dovedit că spălatul pe dinţi nu are niciun efect asupra halenei de dimineaţă.

Ce facem să nu ne mai miroasă gură urât de dimineaţă

Din păcate, mirosul neplăcut nu poate fi eliminat complet, însă există soluţii pentru ameliorarea acestui disconfort. Înainte de culcare foloseşte aţă dentară, spală-te pe dinţi apoi clăteşte cu apă de gură. Cariile şi bolile gingiilor pot da şi ele un miros neplăcut, aşa că ai grijă să le rezolvi la medicul stomatolog.

În general, mirosul urât al gurii de dimineaţă nu e un semn de boală, dar dacă observi că el se înrăutăţeşte brusc, înseamnă că e cazul să consulţi medicul.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii