Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cum poţi regla natural nivelul glicemiei din sânge

ro

17 Sep, 2015 00:00 2037 Marime text
Glicemia reprezintă cantitatea de glucoză din sânge, una dintre cele mai importante surse de energie pentru organism. Când are un nivel foarte ridicat sau foarte scăzut în sânge, glucoza devine dăunătoare. În situaţia unei glicemii scăzute, şi aici vorbim despre hipoglicemie, persoanele în cauză pot acuza senzaţii de slăbiciune, tremurături şi chiar pierderea conştiinţei. Creşterea glicemiei, cunoscută sub denumirea de hiperglicemie, apare în urma unei alimentaţii bogate în dulciuri sau din cauza unor stări puternice de stres, fără ca persoana să fie bolnavă de diabet.
 
Pentru a ţine sub control valorile glicemiei, sunt recomandate anumite alimente. Fructele, în special cele bogate în vitamina C, precum merele, prunele şi portocalele, contribuie la scăderea glicemiei şi la prevenirea diabetului zaharat. Seminţele de in, de chia şi de cânepă fac parte din categoria „super-alimentelor”, deoarece au cantităţi impresionante de nutrienţi şi antioxidanţi. Consumul lor ajută la reglarea glicemiei din sânge.
 
Printre legumele care ţin sub control glicemia se numără sparanghelul, fasolea, broccoli, ceapa şi morcovii. Şi ceaiurile din diverse plante pot influenţa spre valori normale glicemia. În acest sens, amintim de ceaiurile de urzici, ginseng, rădăcină de brusture, salvie, scorţişoară, dud alb.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii