Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consumul moderat de bere, sănătate şi plăcere

ro

18 Jul, 2016 00:00 2011 Marime text


Berea este o băutură foarte des consumată, mai ales vara, pentru gustul său plăcut şi răcoritor. Această băutură este benefică pentru sănătate, datorită conţinutului bogat în vitamine şi minerale. Efectele pozitive ale consumului de bere se datorează bogăţiei sale în antioxidanţi, îndeosebi în polifenoli şi melanoidine. Cea mai mare putere antioxidantă o are berea brună (neagră), iar cea mai scăzută, berea fără alcool. Flavonoizii (antioxidanţii) din hamei au o acţiune mult mai puternică decât cea a antioxidanţilor din ceaiul verde şi vinul roşu.
 
Această băutură combate depresia, anxietatea şi osteoporoza (datorită aportului de siliciu), reglează echilibrul hormonal şi reprezintă un excelent balsam pentru păr. Totodată, berea conţine toată gama de aminoacizi esenţiali, substanţe minerale precum calciu, fosfor, iod, magneziu şi potasiu. Deoarece are un conţinut redus de zaharuri, consumul moderat de bere previne diabetul.
 
De asemenea, berea poate reduce riscul apariţiei litiazei urinare, tot ea protejează densitatea minerală a oaselor şi contribuie la reducerea bufeurilor şi a altor simptome specifice menopauzei. În plus, berea are proprietăţi relaxante, datorită conţinutului de hamei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii