Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consumul excesiv de apă dăunează grav sănătății

ro

24 Aug, 2016 00:00 1805 Marime text
 

Apa este esenţială pentru o stare de sănătate bună şi pentru funcţionarea optimă a tuturor organelor noastre. Însă câtă apă trebuie să bem zilnic?
 
Sunt multe dezbateri pe această temă, numeroase studii demonstrând că fie ai nevoie de 1,5 litri, fie de doi litri pe zi, însă adevărul este că depinde de mai mulţi factori: de greutatea persoanei în cauză, de starea de sănătate, de cât de activă eşti sau de zona în care locuiești.
În fiecare zi, eliminăm apă prin transpiraţie, urină şi chiar respiraţie. Apa eliminată trebuie înlocuită constant pentru bună funcţionarea a organismului, de aceea este bine să consumăm apă pe parcursul întregii zile.
 
Pe lângă apă pură, este indicat să diversificăm consumând şi apă cu lămâie sau castraveţi, de exemplu, dar şi alimente care conţin multă apă, cum ar fi: mere, pepene verde, castraveţi, roşii etc. Bărbaţii ar trebui să consume trei litri de apă pe zi, iar femeile, 2,2 litri de apă pe zi.

Dacă bei prea multă apă, rinichii nu mai sunt capabili să proceseze şi să elimine apă în exces, ceea ce cauzează diluarea electroliţilor din sânge. Acest lucru duce la scăderea nivelului de sodiu din sânge, afecţiune numită şi hiponatremie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii