Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consumat în mod regulat, castravetele ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi

ro

19 Sep, 2017 23:59 2138 Marime text
Compus din aproape 90% apă, castravetele ar trebui să fie un aliment nelipsit pentru cei care nu beau suficientă apă într-o zi. Acesta previne în mod eficient deshidratarea, informează Agerpres.ro.
 
Apa conținută de castravete contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Datorită calităților sale terapeutice, castravetele este folosit ca remediu natural în tratamentul constipației. Este un bun laxativ, contribuind astfel și la eliminarea toxinelor din organism.
 
De asemenea, consumat în mod regulat, ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi. Castravetele menține rinichii în formă, scăzând nivelul acidului uric din organism.
 
Prin conținutul de vitamine A, B și C, stimulează sistemul imunitar și conferă energie și un ten luminos. Nutriționiștii recomandă să nu fie curățat înainte de a fi consumat, întrucât coaja conține aproximativ 12% din doza zilnică recomandată de vitamina C.
 
Castravetele întărește articulațiile. Silica din castravete ajută la întărirea țesuturilor de legătură din jurul mușchilor și articulațiilor. Stimulează digestia și ajută la pierderea în greutate. Poate fi folosit în supe și salate, sau combinat cu iaurt. Castravetele are calorii negative, astfel el devine un bun aliat al curelor de slăbire.
 
Castravetele luptă cu arsurile interne și externe. Sucul de castravete consumat zilnic reduce aciditatea ridicată a stomacului, gastrita sau ulcerul peptic. Și erepsina, o proteină prezentă în castravete ajută în digestie. Este un calmat și în cazul arsurilor solare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii