Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conopida se remarcă prin avantajele pe care le implică consumul ei

ro

18 Sep, 2016 00:00 1688 Marime text

 
Comparativ cu alte legume care ne încântă cu gustul lor, conopida se remarcă mai mult prin avantajele pe care le implică consumul ei. Conţine o mulţime impresionantă de vitamine, minerale, antioxidanţi şi fitochimicale. Conopida proaspătă reprezintă o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant ce ajută în lupta împotriva radicalilor liberi şi poate preveni infecţiile.
 
Această legumă este cunoscută pentru proprietatea sa de a lupta contra cancerului. Datorită conţinutului în sulforan, conopida este eficientă în încetinirea creşterii tumorale. Sulforafanul din această legumă oferă beneficii sistemului digestiv. Totodată, conopida ajută în procesul de detoxifiere a organismului, previne anemia, calmează ticurile nervoase, îmbunătățește aspectul pielii şi al părului.
 
Pe lângă aceste beneficii, conopida poate să scadă nivelul de colesterol, ce constituie o ameninţare pentru buna funcţionarea a inimii. Pentru a beneficia de proprietăţile conopidei, ar trebui să o consumăm crudă, dar cum nu e pe placul tuturor sub această formă, ea poate fi fiartă, însă nu mai mult de zece minute.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii