Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conopida, o sursă excelentă de vitamine şi minerale

ro

22 Nov, 2016 00:00 1764 Marime text
Bogată în foarte mulţi nutrienţi, conopida sau varza floare face parte din familia cruciferelor. Reprezintă o sursă excelentă de vitamine şi minerale. Consumul a 100 grane de conopidă asigură 80% din necesarul zilnic de vitamina C, un antioxidant ce previne apariţia cancerului şi lupta împotriva infecţiilor prin întărirea sistemului imunitar.
 
Conopida are un conţinut important de fibre care îmbunătăţesc digestia, acid folic care apară organismul împotriva anemiilor şi ajută la regenerarea ţesuturilor. O altă calitate a conopidei este aceea că nu conţine foarte multe grăsimi sau colesterol. Conopida reprezintă şi o sursă importantă de minerale, precum mangan, cupru, fier, calciu şi potasiu. Potasiul este un electrolit important intracelular, ce ajută la contracararea efectelor de hipertensiune arterială, cauzate de excesul de sodiu. Conopida mai conţine şi sulforafan, un compus al sulfului care s-a demonstrat că distruge celulele mamă canceroase, încetinind astfel creşterea şi dezvoltarea tumorilor.
 
De asemenea, conopida este o sursă bună de colină, una din vitaminele de tip B, cunoscută pentru rolul său în dezvoltarea creierului. Colina poate reduce inclusiv declinul memoriei relaţionat cu vârsta şi vulnerabilitatea creierului faţă de toxine în timpul copilăriei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii