Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Combate oboseala cu hrişcă

ro

18 Aug, 2015 12:39 2012 Marime text
Hrişca este o plantă din familia dicotiledonatelor, nu din cea a cerealelor, aşa cum s-ar putea crede. Originară din Asia, hrişca creşte chiar şi în zone mai puţin ospitaliere, devenind un aliment de bază pentru unele popoare din regiuni izolate. Ea conţine amidon, proteine, fibre, grăsimi, minerale, printre care se numără magneziu şi cupru, vitamine din complexul B, în special riboflavină (B2) şi niacină (B3).
 
Conţinutul de amidon din boabele de hrişcă este mai ridicat decât în cazul plantelor similare (quinoa, amaranth). Hrişca este o sursă moderată de energie (100g = 343 calorii), comparabilă cu cerealele obişnuite precum grâul, porumbul, orezul sau leguminoasele, ea furnizează toţi aminoacizii esenţiali, în special lysine. Hrişca combate stresul, oboseala, suprimă apetitul alimentar şi favorizează dezvoltarea masei musculare. Seminţele de hrişcă sunt bogate în fibre solubile, care ajută digestia. Acest aliment, de asemenea, conţine antioxidanţi, având un rol improtant în formarea şi circulaţia sângelui.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii