Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Combate durerile de cap cu alimente speciale

ro

04 Aug, 2015 00:00 1669 Marime text
Una dintre cele mai comune probleme de sănătate, cu care ne confruntăm aproape zilnic, este deja obişnuita durere de cap. Printre cauzele apariţiei acestei dureri se numără stresul, deshidratarea, alcoolul, semipreparatele din carne, o poziţie deficitară a corpului şi schimbările hormonale.
 
Pentru a îndepărta durerea de cap, fără medicamente, sunt extrem de benefice o serie de alimente. Iaurtul, de exemplu, are un conţinut ridicat de vitamina B, importantă pentru multe funcţii ale organismului. El conţine riboflavină, care ţine departe durerile de cap. Migdalele pot împiedica apariţia cefaleei, deoarece conţin magneziu, ce are capacitatea de a relaxa vasele de sânge. Pe de altă parte, un mic dejun care conţine ouă transmite energia necesară pentru a trece cu bine de o zi stresantă, fără apariţia durerilor de cap. Seminţele de susan conţin vitamina E, care are rolul de a preveni durerile de cap din timpul menstruaţiei. Aceste seminţe pot fi consumate împreună cu salate.
 
Şi ceaiul de ghimbir, datorită proprietăţilor sale, este foarte eficient în cazul durerilor de cap. Acest ceai reprezintă o sursă excelentă de vitamine şi minerale. Un alt remediu recomandat este cel obţinut dintr-o linguriţă de pulbere din rădăcină uscată de valeriană şi o lingură de miere de albine. Cele două ingrediente se omogenizează şi se consumă imediat. Această soluţie este eficientă în cazul durerilor de cap, migrenelor, crizelor de nervi, agitaţiei, dar şi al insomniei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii