Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coaja verde a nucilor conține foarte multă vitamina C

ro

20 Sep, 2017 23:56 2256 Marime text
Miezul de nucă prăjit combate infecțiile urinare, dar în același timp poate fi folosit și pentru a scăpa de tuse. Miezul a 20 de nuci, consumat zilnic, e un tratament eficient contra psoriazisului sau a eczemelor alergice. Nucile conțin tanin cu efect astringent, de aceea sunt folositoare și în tratamentul diareei, informează Agerpres.ro
 
Coaja de la nuci are un rol important în menținerea sănătății stomacului. Coaja verde a nucilor conține foarte multă vitamina C, acizi organici, fosfați și oxalați de calciu. Are efecte asemănătoare cu ale frunzelor, tratând infecțiile intestinale acute.
 
Nucile nu sunt contraindicate la cei suferinzi de hepatită, dar acești bolnavi vor trebui să consume cantități mai mici. Nucile nu provoacă tulburări și dificultăți de digestie dacă sunt corect asociate. În niciun caz nu se mănâncă nuci la o cină copioasă sau după un mic dejun foarte bogat. Se combină bine cu crudități, dar nu se recomandă asociate cu carnea, făinoasele, amidonul, produse de patiserie și dulciuri.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii