Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cinci super-alimente importante pentru organism

ro

23 Jun, 2015 16:13 1558 Marime text
Alimentele care au o mare densitate nutritivă, adică conţin nutrienţi şi antioxidanţi necesari organismului, sunt considerate super-alimente. Aceste super-alimente oferă organismului un plus de sănătate şi de energie. Iată cinci dintre acestea:
 
Chlorella este o algă mică care conţine o cantitate uriaşă de clorofilă, dar şi alte principii active, ce fac din această algă un medicament extraordinar de puternic. Această algă revitalizează organismul, metabolizează grăsimile şi furnizează energie acestuia. Chlorella se poate folosi sub formă de capsule, pudră sau lichid. Pudra de chlorella se poate amesteca cu apă sau în diverse aluaturi, în timp ce chlorella lichidă poate fi combinată cu apă sau sucuri. 
 
Spirulina sau alga albastră-verde este un alt super-aliment verde care oferă protecţie împotriva diverselor tipuri de cancer şi scade riscul contractării unor virusuri, precum gripă, oreion, pojar. Este considerată un „super-aliment” deoarece este atât de bogată în nutrienţi încât o dietă bazată pe apă şi pe această algă poate să susţină buna funcţionare a organismului.
 
Varza kale este o legumă cu frunze de culoare verde sau violet, foarte bogată în betacaroten, vitaminele K şi C calciu, carotenoide, luteină şi zeaxantină. Varza kale ajută la întărirea sistemului imunitar al organismului. Datorită conţinutului în luteină, protejează vederea şi scade riscul de boli de inimă.
 
Seminţele de chia sunt o sursă importantă de Omega-3, au mai multe proteine decât soia şi mai multe fibre decât seminţele de in. Sunt ideale în curele de slăbire deoarece, atunci când intră în contact cu sucurile gastrice, au capacitatea de a forma o strucutră care va menţine senzaţia de saţiete pentru mai mult timp. 
 
Noni este un fruct bogat în fibre, carbohidraţi, proteine, vitaminele C, A, niacină şi fier. Consumat pe stomacul gol, reduce inflamaţiile, întăreşte sistemul imunitar, curăţă aparatul digestiv, reglează funcţiile celulare, repară celulele deteriorate, îmbunătăţeşte transportul oxigenului în celule, măreşte energia şi buna dispoziţie, elimină bacteriile patogene şi fluidifică fluxul sanguin prevenind formarea cheagurilor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii