Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci pași ce trebuie urmați pentru o dietă de detoxifiere

ro

23 Aug, 2016 00:00 1451 Marime text


Fructele și legumele sunt alimente ce trebuie să fie prezente în alimentația noastră zilnică. Dacă dieta dumneavoastră a fost una dezechilibrată în ultimul timp și doriți să vă recuperați starea de bine, puteți apela la o dietă de detoxifiere. Există câțiva pași ce trebuie urmați timp de 72 de ore cu strictețe.

Pasul I

Începe dimineaţa cu un pahar mare cu apă și suc proaspăt de lămâie. Pentru micul-dejun, prepară un smoothie dintr-o banană, o mână de căpşune, afine, suc de portocale, unt de cocos şi apă, adăugand câteva de frunze de spanac pentru mai multă energie şi o piele radiantă.

Pasul II

Prepară o salată delicioasă din legumele tale preferate în stare proaspătă, felii de avocado, puţin ulei de măsline şi oţet balsamic, cu felii de măr „scăldate” în puţin unt de migdale. Pentru gustarea dintre mese, te poţi delecta cu o varietate întreagă de fructe proaspete sau legume şi hummus ori înveleşte-le într-un mix din nuci măcinate, stafide şi fructe de pădure.

Pasul III

Prepară o cină la wok din legume şi fasole, alături de o garnitură din orez sălbatic sau quinoa. Îţi este permis şi un mic răsfăţ dulce pentru desert, din două cubuleţe de ciocolată neagră cu un conţinut ridicat de cacao.

Pasul IV

Asigură-te că păstrezi un nivel optim de hidratare în timpul zilei. Bea cel puţin doi litri de apă cu lămâie sau ceai din plante în timpul zilei.

Pasul V

Pentru un detox corect, exerciţiile fizice sunt esenţiale. Practică măcar 30 de minute de exerciţii uşoare zilnic, pentru a stimula circulaţia şi abilitatea corpului tău de a elimina toxinele. Alege activităţi sau sporturi care stimulează capacitatea de vindecare a corpului, precum yoga, Pilates sau mersul pe jos.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii