Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cheia longevităţii este un stil de viaţă sănătos, cu alimente variate

ro

30 Jun, 2015 00:00 1428 Marime text
Un stil de viaţă sănătos este cheia din spatele longevităţii. Potrivit studiilor, popoarele care au o dietă alcătuită din plante şi proteine uşoare trăiesc mai mult. Nu trebuie să lipsească din bucătărie lintea (bogată în proteine, fibre şi vitamina B), ovăzul (foarte bogat în proteine, fibre şi lipide), uleiul de măsline (bogat în acizi graşi mononesaturati şi antioxidanţi),  piureul de migdale (înlocuieşte uleiul sau untul, aduce un aport de vitamine, proteine şi calciu), prune (se consumă crude sau fierte, pentru conţinutul lor bogat în fibre şi vitamine).
 
De asemenea, se recomandă diminuarea consumului de carne roşie. Alte alimente sănătoase sunt varza (bună pentru inimă şi circulaţie), broccoli (previne atacurile de cord şi ateroscleroza prin conţinutul de calciu, fier şi caroten), ceapa (scade tensiunea arterială), leurda (curăţă sângele de toxine).
 
Un obicei sănătos, care pe lângă faptul că elimină stresul, menţine şi inima sănătoasă, se referă la consumul unui pătrăţel de ciocolată neagră zilnic. Cu privire la băuturi, este indicat ceaiul verde, deoarece este un puternic antioxidant, bogat în vitaminele C, E, fluorină şi săruri minerale, care luptă cu radicalii liberi. Pentru o viaţă sănătoasă, se recomandă renunţarea la orice fel de sucuri acidulate şi înlocuirea lor cu apă sau cu sucuri naturale preparate în casă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii