Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cele mai importante fructe şi alimente care hidratează organismul

ro

08 Mar, 2015 00:00 2388 Marime text
Fructele şi legumele conţin aproximativ 90% apă, iar consumul acestora, deşi ele nu pot asigura în totalitate necesarul de apă, reprezintă o sursă excelentă de hidratare. Printre fructele cu cea mai mare acţiune hidratantă se află pepenele verde, care conţine 92% apă. Mai mult de atât, el este bogat în substanţe importante pentru organism, precum calciu, potasiu, sodiu, magneziu şi vitamina C.
 
Şi perele se numără printre fructele care asigură o bună hidratare a organismului. Acestea conţin 85% apă, vitaminele A, B şi C, fosfor, calciu, potasiu, fier şi cupru. Perele au proprietăţi nutritive şi diuretice, combat oboseala şi stresul. La fel de importante sunt şi merele. Un măr de mărime medie conţine aproximativ 110 ml de apă. De asemenea, datorită proprietăţilor terapeutice, merele previn şi combat asteniile fizice şi intelectuale, stresul, migrenele, surmenajul, oboseala, nervozitatea, insomniile şi durerile de cap.
 
Din categoria legumelor, amintim castraveţii şi roşiile. Castraveţii conţin apă în proporţie de 96% şi asigură o bună hidratare a organismului. În plus, mai conţin vitamina C, calciu, magneziu şi sodiu. Pe de altă parte, roşiile conţin în proporţie de 94% apă, dar şi licopen, o substanţă care stimulează organismul să lupte împotriva infecţiilor. Roşiile asigură hidratarea pielii şi a părului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii