Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ceaiul verde, utilizat pentru tratarea durerilor de cap

ro

08 Apr, 2015 00:00 1503 Marime text
Cunoscut pentru proprietăţile sale antivirale, antioxidante şi antiinflamatorii foarte puternice, ceaiul verde are multiple beneficii pentru sănătate. El conţine catechine, antioxidanţi care luptă împotriva degradării celulelor. De asemenea, conţine epigallocatechin gallate, substanţă care ajută în lupta organismului cu celulele canceroase. Pe de altă parte, ceaiul verde este indicat pentru menţinerea unei igiene orale adecvate, deoarece conţine fluor, ce are rolul de a preveni apariţia cariilor.
 
De peste patru mii de ani, chinezii folosesc ceaiul verde pentru tratarea durerilor de cap şi chiar a depresiei. De asemenea, organismul arde grăsimile cu o mai mare uşurinţă în cazul în care ceaiul verde este inclus în regimul alimentar. Astfel, acest ceai contribuie şi la menţinerea unei greutăţi corporale normale. Tot el controlează nivelul de zahăr din sânge, fiind recomandat persoanelor care suferă de diabet.
 
Consumul de ceai verde îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, reduce colesterolul şi contribuie la prevenirea unei serii de probleme cardiace, de la hipertensiune până la infarct. Deşi consumul de ceai verde nu are efecte adverse, se recomandă consultarea medicului înainte de a-l folosi cu regularitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii