Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceaiul Mate, nutritiv, energizant şi un aliat al sănătăţii

ro

13 Sep, 2016 00:00 1562 Marime text
Ceaiul Mate, o băutură tradiţională în ţările din America de Sud, este foarte nutritiv şi energizant, având efecte benefice pentru cei care îl consumă în mod regulat. Se obţine din frunzele şi tulpinile unui arbore nativ din pădurile subtropicale din Paraguay, Brazilia şi Argentina. Ceaiul Mate reprezintă o sursă importantă de vitamine şi minerale, fiind bogat şi în compuşi antioxidanţi, polifenoli, tanini şi aminoacizi. Alte substanţe pe care ceaiul Mate le conţine mai sunt teofilina, teobromina şi cafeina.
 
Acest ceai are proprietăţi energizante, antioxidante, cardioprotectoare, prin prisma cărora întăreşte sistemul imunitar, ajută la prevenirea unor boli, favorizează accelerarea recuperării după o infecţie în corp. Antioxidanţii prezenţi în acest ceai protejează împotriva efectelor îmbătrânirii premature, ajută la purificarea sângelui şi la prevenirea unor anumite tipuri de cancer. Datorită proprietăţilor sale antioxidante, ceaiul Mate este util şi pentru combaterea stresului şi a insomniei.
 
Tot el stimulează producerea bilei, ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge şi la eliminarea colesterolului care se depune pe artere. Consumul regulat al ceaiului Mate previne arteroscleroza şi formarea cheagurilor de sânge care ar putea determina un atac cardiac sau cerebral.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii